Potrebno:
4 velika žutanjka
1/4 šalice zrnastog šećera
1/2 šalice suhog vina marsala ili suhog šerija ili vin santo(toskansko slatko desertno vrhnje)
Priprema:
Električnim mikserom velikom brzinom na pari istucite žutanjke i šećer u svijetlu i veoma gustu smjesu.Postupno dodajte marsalu.Stavite zdjelu iznad vode koja lagano vrije.Stavite na laganu vatru i kuhajte,te neprestano tucite,dok se jako ne zgusne,oko 10 minuta,ili do temperature od 75°C.Odmah poslužite ili prekrijte plastičnom folijom te odložite u hladnjak do posluživanja.
Možete ga upotrijebiti kao nadjev za kolače ili kao preljev za zrelo bobičasto voće ili ga možete staviti na narezane breskve.
ponedjeljak, 8. rujna 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar